"We komen niets tekort, we hebben alles", zingt Doe Maar in Is dit alles? We zijn vrij en alles is te koop. De keerzijde is dat we in werk en vrije tijd de lat erg hoog leggen. Het resultaat is een duur, overvol en ingewikkeld leven. 

Met inzet en ambitie is niets mis. Maar wel als je ongemerkt uitgaat van wat er ‘schijnt te moeten’ in plaats van je eigen behoeften. De luxe van genoeg laat zien dat juist schrappen tot meer voldoening kan leiden. Weg dus met die overvolle agenda, een huis vol troep, meer werk dan je lief is, eindeloos shoppen en voor de buis hangen. Dan merk je wat er echt toe doet. 

Martin van der Gaag en Thomas Volman promoveerden als wetenschapper en vroegen zich af: “En nu?” Zij laten zien hoe je eenvoudiger kunt leven aan de hand van hun eigen ervaringen - en die van twintig andere ervaringsdeskundigen. 

Alle hoofdstuk- en paragraaftitels verwijzen naar Nederlandstalige liedjes, van Zoveel te doen tot Nooit meer noar Ikea (zie soundtrack). Die geven samen een beeld van hoe we ons gek laten maken door de consumptiemaatschappij. Elk hoofdstuk eindigt met een aantal opdrachten waardoor je, in gesprek met vrienden, ontdekt wat jou de meeste voldoening schenkt. 

Hoe dat eruit ziet, zie je in dit inkijkhoofdstuk.

De luxe van genoeg is het eerste boek in de Genoeg-reeks, een serie boeken die, net als het tijdschrift Genoeg, gaat over rijk leven met weinig, eerlijk delen, kritisch kiezen, vrolijk besparen en zelf maken.

De luxe van genoeg wordt uitgegeven door Forte uitgevers en is te bestellen in de Genoeg-winkel ISBN 9789058775672

Hoe ziet jouw "luxe van genoeg" eruit? Ontdek het tijdens een conversation dinner!